OM KAROLINE POULSEN...

Frk. Karoline Poulsen drev gennem 40 år et konditori på St. Torv i Holstebro. Konditoriet kaldte hun "Karoline", og det blev kendt i det ganske land. Kvalitet og engagement prægede hendes forretning. Hun var der selv for at hygge om og servicere sine kunder.

Erhvervskarrieren startede i Holstebro i 1925, hvor den da 32-årige Karoline Poulsen lejede sig ind i bygningen på østsiden af St. Torv. Bygningen ejes i dag af "Lily Modeller". Dengang var det Marius Fjeldsted, som ejede bygningen, som han selv havde opført i 1904.

Karoline startede med at drive sit konditori i et lille lokale med plads til 5-6 borde. Hurtigt stod det klart, at hun havde, som hun selv udtrykker det i et interview, naturlige anlæg for at bage og drive forretning. Hun køber hele bygningen i 1934 af Fjeldsted for 60.000 kr. kontant. Konditoriet undergik flere restaureringer og udvidelser, og fremstod til sidst som en meget smuk udsmykket forretning.
Karoline drev sit erhverv frem til 1963, hvor hun forpagtede konditoriet ud.
Hun solgte efterfølgende bygningen til Holstebro Bank i 1968 og døde i nov. samme år, 75 år gammel.

Ved sin død testamenterede hun 100.000 kr. til Holstebro Tekniske Skole med henblik på oprettelse af et legat til uddeling blandt skolens lærlinge og elever. Legatet uddeles dog ikke mere.